HTML

miskolc zoo blog

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark történései, melyek többnyire nem kapnak nyilvánosságot, a mi életünket és munkánkat azonban meghatározzák.

Friss topikok

  • alexander77: kis gyík aranyos:) (2011.04.01. 19:41) Apró sárkányok
  • Müller őrmester: A kecskék tök állatok ! (2011.02.12. 18:06) Kecskedömping
  • miskolczoo: félsiker volt: ugyan mindkét tojásból kikelt egy-egy kisgekkó, ám az egyik életképtelennek bizonyu... (2010.11.04. 21:08) Aranyporos nappaligekkó tojások

Linkblog

Apró sárkányok

2011.03.26. 14:08 miskolczoo

Az oktatóteremben lévő hüllőóvodában három apró "gonosz tekintetű sárkány" nevelkedik: zöld baziliszkuszok (Basiliscus plumifrons). A kis gyíkok világrajövetele minket is meglepett, ugyanis a gondozók a nőstény baziliszkusz átköltöztetésekor találtak rá a földbe ásott fészekaljra - a tojásrakást magát nem láttuk, de nem is vártuk, hiszen az állat egyedül élt terráriumában, így feltehetően már tojásokkal  a testében érkezett decemberben Budapestről. A tojások közül hármat találtunk olyan állapotban hogy azokat keltetőbe tegyük. Néhány nappal később pedig már ki is keltek a kis baziliszkuszok. Az apró gyíkok alig 5-6 cm testhosszúságúak, melynek legalább felét a farkuk teszi ki.

 

 

 

 

 

 

 

1 komment

Címkék: tojás születés terrárium baziliszkusz

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolczoo.blog.hu/api/trackback/id/tr832773175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása