HTML

miskolc zoo blog

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark történései, melyek többnyire nem kapnak nyilvánosságot, a mi életünket és munkánkat azonban meghatározzák.

Friss topikok

  • alexander77: kis gyík aranyos:) (2011.04.01. 19:41) Apró sárkányok
  • Müller őrmester: A kecskék tök állatok ! (2011.02.12. 18:06) Kecskedömping
  • miskolczoo: félsiker volt: ugyan mindkét tojásból kikelt egy-egy kisgekkó, ám az egyik életképtelennek bizonyu... (2010.11.04. 21:08) Aranyporos nappaligekkó tojások

Linkblog

Élet és halál hétvégéje

2010.11.09. 19:49 miskolczoo

Egy állatkertben, ahol élő állatokat gondozunk, természetesnek tekinthető, hogy életek jönnek a világra, és életek távoznak a világról. Az elmúlt hétvégén mindkettőben részünk volt.

Fecskehasú mangalica (Sus scrofa f. domestica) kocánk sem akart lemaradni vörös rokona mögött, így másnap már ő is világra hozta utódait. Sőt, túl is szárnyalta a csütörtöki szaporulatot, hiszen míg a vörös koca hat, addig a fecskehasú nyolc kis csíkos malacot nevel a Tanyaházban.

A szombati napon szomorúbb esemény történt állatkertünkben: egyik régi lakónktól, a sisakos kazuárunktól (Casuarius casuarius) kellett örökre elbúcsúznunk. A látványos megjelenésű, Ausztráliában és Új-Guineán honos futómadár tíz évvel ezelőtt érkezett állatkertünkbe, még fióka korában. Az állatorvosi boncolás szerint halálát belső szerveinek kóros elváltozásai okozták.

A szombati napon azonban más is történt: a közelmúltban érkezett Bennett-kenguru (Macropus rufogriseus) hímünk bemutatkozott a városi televízió nézőinek! Az alábbi linkre kattintva azonban blogunk olvasói is megtekinthetik a riportot: http://minap.hu/mivid.php?ext.a25104.

Szólj hozzá!

Címkék: kenguru malac születés halálozás mangalica kazuár tanyaház

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolczoo.blog.hu/api/trackback/id/tr652436815

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása