HTML

miskolc zoo blog

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark történései, melyek többnyire nem kapnak nyilvánosságot, a mi életünket és munkánkat azonban meghatározzák.

Friss topikok

  • alexander77: kis gyík aranyos:) (2011.04.01. 19:41) Apró sárkányok
  • Müller őrmester: A kecskék tök állatok ! (2011.02.12. 18:06) Kecskedömping
  • miskolczoo: félsiker volt: ugyan mindkét tojásból kikelt egy-egy kisgekkó, ám az egyik életképtelennek bizonyu... (2010.11.04. 21:08) Aranyporos nappaligekkó tojások

Linkblog

Szürke gémeket mentettünk

2011.01.18. 13:34 miskolczoo

Az elmúlt hetekben két szürke gém (Ardea cinerea) is bekerült állatkertünkbe. Egyikőjük legyengülve érkezett, és az egyik lábát nem is tudta használni - valószínűleg a kemény fagyok hatására. A gondozóknak néhány nap alatt sikerült annyira felerősíteniük a madarat, hogy az idő enyhülésével a Bükki Nemzeti Park munkatársainak segítségével szabadon tudtunk engedni Miskolc határában, a Sajó mentén.

Éppen ugyanaznap, amikor az első gémet szabadon engedtük, megérkezett a második gém is - ő azonban sokkal rosszabb állapotban: jobb szárnyának felkarcsontja eltört, és az állatorvosok végül a szárnyának amputációja mellett döntöttek.

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolczoo.blog.hu/api/trackback/id/tr62592790

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása