HTML

miskolc zoo blog

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark történései, melyek többnyire nem kapnak nyilvánosságot, a mi életünket és munkánkat azonban meghatározzák.

Friss topikok

  • alexander77: kis gyík aranyos:) (2011.04.01. 19:41) Apró sárkányok
  • Müller őrmester: A kecskék tök állatok ! (2011.02.12. 18:06) Kecskedömping
  • miskolczoo: félsiker volt: ugyan mindkét tojásból kikelt egy-egy kisgekkó, ám az egyik életképtelennek bizonyu... (2010.11.04. 21:08) Aranyporos nappaligekkó tojások

Linkblog

Több mint száz új lakó

2010.12.16. 18:24 miskolczoo

És ez bizony nem az egész éves statisztikánk, hanem csupán a tegnapi napé. A Budapesti Állatkertből ugyanis több mint száz állat érkezett állatkertünkbe egyszerre. Nem volt azonban szükség hatalmas szállítójárműre, az állatok többsége ugyanis afrikai vándorsáska (Schistocerca gregaria) volt. Szerettük volna az Afrika-házunkban élő állományunkat néhány új egyeddel felfrissíteni, a budapesti kollégák azonban egy egész tenyészetet adtak át nekünk. A sáskákon kívül három hüllő is érkezett hozzánk. Egyikőjük egy zöld baziliszkusz (Basiliscus plumifrons) nőstény, akit az év eleje óta nálunk élő hím párjának szánunk. A másik két állat pedig egy új fajt képvisel állatkertünkben: egy kifejlett kéknyelvű szkink (Tiliqua scincoides) pár költözött ugyanis a fővárosból az egyik terráriumunkba. A nagytermetű gyíkokat a közeljövőben honlapunkon bővebben is bemutatjuk majd.

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: terrárium baziliszkusz vándorsáska szkink új állat

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolczoo.blog.hu/api/trackback/id/tr972520240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása