HTML

miskolc zoo blog

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark történései, melyek többnyire nem kapnak nyilvánosságot, a mi életünket és munkánkat azonban meghatározzák.

Friss topikok

  • alexander77: kis gyík aranyos:) (2011.04.01. 19:41) Apró sárkányok
  • Müller őrmester: A kecskék tök állatok ! (2011.02.12. 18:06) Kecskedömping
  • miskolczoo: félsiker volt: ugyan mindkét tojásból kikelt egy-egy kisgekkó, ám az egyik életképtelennek bizonyu... (2010.11.04. 21:08) Aranyporos nappaligekkó tojások

Linkblog

A furmányos ormányosok

2010.11.18. 19:56 miskolczoo

A május végén született vörösorrú ormányosmedve (Nasua nasua) kölykök már nagyon korán igen életrevalóknak bizonyultak. Alig pár hetesen, amikor még szinte lábra sem bírtak állni, már kifelé tekintgettek odújukból, majd amikor már elhagyták azt, nagyokat kergetőztek, hemperegtek a földön, és a bokrok legvékonyabb gallyain egyensúlyoztak. A kifutójukban lévő fák 4-5 méteres magasságban egy alumíniumlemezzel vannak körülvéve, megakadályozandó, hogy az egyébként igen jó famászóként ismert állatok feljebb mászhassanak. A négy kis rosszcsont a napokban rájött azonban, hogy hogyan juthatnak egyre feljebb, felfedezve a számukra addig ismeretlen világot. A fákon egyre magasabbra merészkednek, a még szabadon elérhető ágakon kapaszkodnak, és egyszer csak elérnek egy olyan magasságba, ahonnan egy másik ágra átugorva máris az alumíniumlemezek fölött találják magukat. A 10-15 méteres magasságban pedig olyannyira jól érzik magukat, hogy fent folytatják a játszadozásukat, majd az állandó rosszalkodásban elfáradva az ágvillákban pihennek meg. Amikor rájöttünk az újabb huncutságukra, a kifutó mellett lévő egyik fát ki is kellett vágnunk, mielőtt a kölykök rájöttek volna, hogy az ágakon erre a fára átmászva el is tudják hagyni kifutójukat. Így hát ezekben a napokban az ormányosmedvék előtt álló látogatóknak érdemes felnézni a fák koronájába is, hiszen a négy kölyköt nagy valószínűséggel odafent találják meg.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kifutó ormányosmedve

A bejegyzés trackback címe:

https://miskolczoo.blog.hu/api/trackback/id/tr532457875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása